MEDICINA CURAT NATURA SANAT

DEZVOLTAREA SĂNĂTOASĂ A COPIILOR ESTE UN DEMERS FIRESC

  • MÂNCAREA ACTUALĂ A COPILULUI ÎN ZIUA DE ASTĂZI OFERĂ TOT NECESARUL PENTRU DEZVOLTAREA CORECTĂ A MIȘCĂRII LUI?
  • COPIII SPORTIVI ACTIVI NECESITĂ ATENȚIE SPECIALĂ NUTRITIVĂ?
  • CE STE DE FACUT CÂND UN COPIL SE PLÂNGE DE DURERE DE PICIOR, DESCRISA
  • IN MOD GENERAL CA „DURERE DE CRESTERE” ȘI CE O POATE CAUZA?
  • CUM SĂ PROTEJAM COPIII CU INTOLERANȚE ALIMENTARE prin absorbția ADEVĂRATĂ a nutrienților?

Am pus toate aceste întrebări înainte de a începe dezvoltarea unei nutriții unice pentru copiii generației de astăzi.

Durerile de spate, genunchi sau picioare sunt adesea percepute ca o parte esențială a îmbătrânirii. Acestea sunt explicate ca uzură pe articulații, discuri intervertebrale sau încărcarea disproporționată de tendoane, atașamente sau ligamente deteriorate. Cu toate acestea, mulți dintre noi nu realizăm că probleme similare afecteaza copiii  la o vârstă fragedă.

SFAT: Citiți ce se află în spatele durerii de picioare la copii și adolescenți

Este necesar să ne dăm seama că un copil nu este o miniatură a unui adult, sistemul său musculo-scheletic se dezvoltă de la nastere și crește până la vârsta de 18 ani, uneori chiar mai mult. Prin urmare, are cerințe mult mai ridicate pentru o alimentația adecvată, astfel încât să aibă suficient din toate mineralele, vitaminele și nutrienții din care construiește structurile individuale ale corpului.

Acest lucru este cu atât mai adevărat pentru copiii care practică sport activ, iar oasele, articulațiile și tendoanele lor sunt, prin urmare, expuse unei sarcini mult mai mari și, in consecinta, au cerințe mai mari asupra pentru toti nutrienții necesari. Mai ales pentru elementul de bază al corpului uman – colagenul.

SFAT: Citiți un interviu cu un antrenor profesionist pentru copii despre modul în care părinții pot influența cariera sportivă de succes a unui copil

Până la o treime din toate proteinele din organism este colagen. Este literalmente unul dintre elementele sale de construcție. Ne putem imagina ca un lipici flexibil care ține întregul corp împreună. Îi conferă rezistență, structură și stabilitate. De asemenea, joacă un rol important în menținerea elasticității pielii și a țesutului conjunctiv. Prin urmare, se gaseste in proportie foarte mare în oase, mușchi, articulații, ligamente, tendoane sau discuri intervertebrale. Dinții frumoși, gingiile sănătoase, unghiile ferme, pielea fină sau părul bogat sunt toate o manifestare a unei producții suficiente de colagen de calitate. Cu toate acestea, este foarte important și pentru buna funcționare a intestinelor în sine, pentru absorbția corectă a substanțelor nutritive și impermeabilitatea substanțelor nocive din intestine prin mucoasa intestinului subțire în sânge. Întregul proces afectează apoi starea generală a imunității copilului.

În prezent, dieta pe care o consumăm în mod normal nu este suficientă pentru ca organismul să-și producă în mod optim propriul colagen. Prin urmare, este important, mai ales în perioadele de creștere, să se asigure necesarul regulat din alte surse. Supa de oase (care ar servi în mod normal ca sursă de colagen de calitate) – dacă oasele provin de la animale crescute in siloz și cu făină de oase – servește ca sursă de metale grele și alte substante toxice, care sunt apoi depozitate în oase.

Prin urmare, este ideal să oferiți o „materie primă” curată și de înaltă calitate pentru producerea de colagen sub formă de supliment nutritiv, care poate fi consumat în mod regulat fără a solicita pregătirea și condiții speciale pentru depozitarea acestuia. În plus, un astfel de supliment nutritiv ar trebui să conțină toate mineralele și vitaminele necesare dezvoltării corecte a oaselor, articulațiilor, tendoanelor și mușchilor. Datorită utilizării în masă a pesticidelor în agricultură, plantele cultivate nu mai conțin cantitățile de vitamine și minerale care sunt date în tabelele cu valori nutriționale.

Părinții nu au de multe ori idee de ce copiii lor se plâng de dureri de picioare, nu numai în timpul exercițiilor fizice, ci adesea în repaus. Adesea, aceste dureri îi împiedică să doarmă și perturbă în general bunăstarea fizică și mentală a copilului. Medicul aude adesea că acestea este așa-numitele dureri de creștere care se opresc în timp. Acestea pot fi cauzate de lipsa anumitor substanțe necesare dezvoltării sănătoase a sistemului musculo-scheletic.

Am decis să rezolvăm această problemă neglijată și am pregătit un supliment nutrițional – o nutriție articulară specială, concepută pentru creștere și adolescență, care conține substanțe importante pentru buna dezvoltare a oaselor, tendoanelor, cartilajului, ligamentelor, dinților și a altor țesuturi, dintre care colagenul este o componentă esențială.

Hipocrate a spus deja că toate bolile încep în intestine. Prin urmare, starea bună a mucoasei intestinale este extrem de importantă pentru fiecare persoană și cu atât mai mult pentru corpul în curs de dezvoltare al copilului. În primul rând, astfel încât substanțele nocive din intestin să nu pătrundă în sânge prin el și, în al doilea rând, pentru o absorbție cât mai bună a nutrienților din alimente. Vitamina A, biotina, niacina și riboflavina contribuie, de asemenea, la menținerea membranelor mucoase sănătoase. Peptidele de colagen sunt, de asemenea, o sursă excelentă de aminoacid glicină, fără de care nu este posibilă formarea de colagen. Glicina este, de asemenea, un precursor al glutationului, o substanță extrem de importantă pentru detoxifierea organismului și buna funcționare a sistemului imunitar.

Am luat în considerare toate aceste aspecte la compilarea compoziției nutriției comune pentru copii.

Nutriția articulară Champion Junior este combinata cu dragostea pentru dezvoltarea sănătoasă a generației actuale de copii, astfel încât aceștia să își poată construi un viitor sănătos astăzi. Credem că tu și copiii tăi te vei îndrăgosti de ea și în fiecare zi te vei apropia de visele împlinite ale copiilor tăi.

MUDr. Gustav Kalauz,

autor al nutriției articulare speciale BENEDICTUS CHAMPION JUNIOR

ARTICOLE SIMILARE

PRODUSE ASEMANATOARE