MEDICINA CURAT NATURA SANAT

INtrebari frecvente

Daca nu gasiti raspunsul la intrebarea dumneavostrain aceasta sectiune, va rugam sa ne contactati prin intermediul sectiunii de consiliere online sau direct prin email/telefon.

ULEIURI ESENTIALE

Este sigură utilizarea internă a uleiurilor esentiale? 
Utilizarea internă a uleiurilor esentiale este sigură. Pentru a preveni ca membranele mucoase să intre în contact cu concentratii mari de uleiuri, aceste uleiuri se administreaza intr-o lingură de apă sau ceai, si în acelasi timp se bea o cantitate suficientă de lichid, ideal cald, acestea fiind astfel diluate. O altă modalitate de a le folosi este să le picurati într-o cească de ceai cald, modalitate care este potrivita mai ales pentru pacientii sensibili. Unele tipuri de uleiuri pot fi aplicate si pe piele fără a reduce efectul acestora.

Este posibil sa combinati picaturile de uleiuri esentiale cu medicamente care sunt deja administrate pentru o anumita afectiune(antibiotice, medicamente pentru ficat, tuse, etc.)?
Da, în cazul antibioticelor, de exemplu, picăturile IMUNITA sunt potrivite. Antibioticele, spre deosebire de uleiurile esențiale, elimina doar bacteriile, nu au propriile lor efecte antiinflamatoare sau antivirale.

Este posibil să combinați uleiurile esențiale între ele?
Da, în cazul antibioticelor, de exemplu, picăturile IMUNITA sunt potrivite. Antibioticele, spre deosebire de uleiurile esențiale, elimina doar bacteriile, nu au propriile lor efecte antiinflamatoare sau antivirale.

Care sunt efectele secundare ale picăturilor esențiale?
Utilizarea necorespunzătoare (fără diluare cu lichid ) la persoanele sensibile poate duce la iritații ale mucoasei, pe termen scurt. O reacție similară poate apărea, cu hipersensibilitate la unele componente.

Cum se păstrează picăturile esențiale după deschidere?
Nu este necesar a fi depozitate în frigider, dar nu trebuie expuse la lumina directă a soarelui.
Păstrați-le în dulap, fără acces la lumină. Termenul de valabiliate este de 2 ani.

Cât timp ar trebui utilizate uleiurile esentiale?
Depinde de amestecul specific si de indicatie. În caz de răceală, se utilizează uleiul ANTIVIRAL sau impotriva TUSEI până când simptomele dispar, si uleiul esential pentru IMUNITATE poate fi adăugat în timp ce se iau antibiotice sau, de asemenea, separat, în timpul riscului crescut de infectie. În cazul picăturilor de ulei pentru FICAT, este necesar să se utilizeze întregul continut al sticlutei, pentru afectiuni hepatice semnificativ agravate, se va utiliza pe o perioada până la 3 luni, urmate de o pauză de o lună.

Este necesar să se evite anumite alimente atunci când se iau picături esențiale?
Nu, nu este necesar. O excepție este utilizarea picăturilor esențiale MICOZE, când datorită efectului tratamentului este necesar să se elimine drojdia din dietă (bere, vin, zahăr, pâine albă și parțial și produse lactate din laptele animalelor hrănite cu furaje de siloz – cel mai adesea laptele vacii). În același timp, vă recomandăm să beți o cantitate mare de lichide sau să utilizați chlorella sau cărbune negru, care vor elimina toxinele din organism cauzate de descompunerea ciupercilor.

Cât de repede apare efectul?
Nu poate fi generalizat. De exemplu, în caz de greață la stomac, efectul picăturilor de DIGESTIE apare in câteva minute, în caz de răceală, efectul picăturile de VIROZĂ sau TUSE durează de obicei până la 2 zile, sau chiar mai putin. Efectul picăturile de FICAT concepute pentru detoxifierea ficatului durează mai mult.

Picături foarte usturătoare, nu-i așa? Nu mă vor răni?
Percepția divizării picăturilor depinde de sensibilitatea fiecărui individ. Există oameni care le picură direct în gură (ceea ce cu siguranță nu recomandăm) și nu au nicio problemă cu asta.
Dacă te deranjează, le poți picura într-o ceașcă de ceai cald, ceea ce va duce la o diluare mai mare și astfel va reduce senzația de usturime. Pentru copii, vă recomandăm să le administrați prin piele, în special prin masajul piciorului. Se amestecă una sau două picături cu ulei neutru sau smântână și se freacă piciorul bebelușului. Efectul este identic, ca și administrarea orala.

COMPLEX DE COLAGEN

Pentru ce vârstă sunt destinatte complexele de colagen?
Se știe că echilibrul în producția și degradarea colagenului începe să se schimbe după vârsta de 25 de ani, în detrimentul formării
de colagen nou. Procesul de reducere treptată a producției de colagen poate fi accelerat de o
dieta neadecvata, fumatul, consumul excesiv și frecvent de alcool, băile excesive de soare, în
special între orele 11 00 și 14 00, lipsa anumitor substanțe nutritive din dietă și așa mai departe.
Astfel, s-ar putea spune că, colagenii complexi sunt potriviți pentru toată lumea după vârsta de 25
de ani. Oferim 4 tipuri de colagen complex, dintre care pot alege toate categoriile de vârstă.

Este sigură utilizarea colagenului în timpul sarcinii și alăptării?
Peptidele de colagen se obțin prin scindarea enzimatică a colagenului de origine pur animală (colagen marin sau colagen bovin). Prin urmare, acestea nu sunt substanțe chimice. De exemplu, colagenul complex BEAUTY CARE conține și vitamine și oligoelemente pe lângă colagen. Un alt ingredient activ este acetilcisteina. A fost utilizat cu succes ca medicament pentru a sprijini întreținerea sarcinii, împreună cu acidul folic, la femeile care au suferit avort în mod repetat din motive inexplicabile.

Studiile existente în care a fost utilizată acetilcisteina nu menționează toxicitatea fetală a acesteia. Cu toate acestea, din motive etice, nu s-au efectuat studii pentru a testa toxicitatea acesteia asupra fătului în timpul sarcinii. Aceleasi indicatii sunt similare si pentru alăptare.

Este posibil să luați complex de colagen și uleiuri esențiale în același timp?

Cu siguranță, DA.

Există efecte secundare ale administrării de colagen?
Dozele mai mari de colagen pot provoca senzatie de preaplin, balonare, diaree sau constipație.
În producția de colagen Benedictus, am folosit, prin urmare, doze eficiente, dar nu am ajuns la dozele maxime. Mai degrabă, am plecat de la principiul sinergiei, adică la potențarea reciprocă a componentelor individuale.

Cât ar trebui sa dureze o cura de colagen?
Depinde de indicatie. Femeile tinere după vârsta de 25 de ani care „au un mod de viata sanatos” pot utiliza o cura de o lună de zile (1 pachet de colagen Beauty Care) în fiecare trimestru. Pentru cei cu un stil de viată mai putin sănătos, recomandam utilizarea colagenului, de ex. la fiecare două luni. Pentru femeile care se confruntă deja cu primele riduri, ar fi potrivită o combinatie de Beauty Care si Young Look timp de 2 luni calendaristice si apoi o lună de pauză. Cu cât vârsta este mai înaintată, cu atât este mai adecvată utilizarea continuă. Aici este, de asemenea, posibil să luati o pauză de la administrarea colagenului Beauty Care sau
Young Look si apoi să reveniti la administrarea colagenului Forever Young. Pentru complexul de colagen Motion & Power, vă recomandam să includeti o pauză de 1 lună, după 3 luni de utilizare continua.

Care sunt contraindicațiile pentru utilizare?
Ca și în cazul tuturor suplimentelor nutritive – hipersensibilitatea la componentele individuale.
Colagenul de pește nu este potrivit pentru cei care sunt alergici la pește.