Transport gratuit la comenzile peste 400 lei.

MEDICINA CURAT NATURA SANAT

Termeni și Condiții

 • Introducere
 • Documente contractuale
 •  Răspundere
 •  Limitări ale responsabilităților
 •  Politica de prețuri
 •  Comanda
 •  Livrare
 •  Plata
 •  Dreptul de retragere
 •  Politica de returnare
 •  Reclamații
 •  Condiții de garanție
 •  Prelucrarea datelor cu caracter personal
 •  Copyright, drepturi de proprietate
 •  Fraudă
 •  Litigii
 •  Cookie-uri

1. Introducere
Navigarea pe acest Site, culegerea informațiilor și efectuarea unei Comenzi reprezintă acordul Cumpărătorului/Utilizatorului cu Termenii și Condițiile (acest document) afișate pe acest Site. Dacă oricare dintre clauzele de mai jos va fi gasită nulă sau nevalidă, indiferent de cauză, aceasta clauză nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze.
Benedictus – este denumirea comercială și marcă înregistrată a Fresh&Fit, spol. s r.o., Bratislava, persoană juridică de naționalitate slovacă, având sediul social în Bratislava – Cukrová 14, reprezentată in România prin SC ADVISOR UNIT SRL – BUCURESTI, str. Dristorului 91-95, sector 3, România, având număr de ordine în Registrul Comerțului J40/4504/2014, cod unic de înregistrare fiscală 33049965, adresa de e-mail office@benedictus.ro, numar de telefon +4 0735 540 173.
BENEDICTUS – este marcă înregistrată pe teritoriul UE, aflată în proprietatea Fresh& Fit, spol. s r.o., Bratislava.
Site – domeniul www.benedictus.ro si subdomeniile acestuia.
Vânzător – Benedictus Romania, prin SC ADVISOR UNIT SRL.
Cumpărător – persoană fizică sau persoană juridică care își face un cont în Site și efectuează o Comandă.
Comandă – Cumpărătorul transmite Vânzătorului, prin intermediul Site-ului/telefonului sau email-ului, intenția sa de a achizitiona bunuri și servicii de pe Site.
Cont – secțiunea din Site (formată dintr-o adresă de e-mail, o parolă, numele/denumirea, datele și adresele de livrare și facturare, comenzile efectuate) care permite Cumpărătorului transmiterea comenzilor.
Utilizator – orice persoană fizică sau juridică care navighează și culege informații de pe acest Site sau care se înregistrează pe acest Site prin finalizarea procesului de creare a contului, astfel, și-a dat acordul cu privire la clauzele specifice Site-ului din secțiunea Termeni și condiții.
2. Documente contractuale

2.1 Prin înregistrarea unei Comenzi pe Site sau prin transmiterea unei Comenzi telefonice, prin email ori prin fax, Cumpărătorul este de acord cu forma de comunicare -telefonic, online sau email- prin care Vânzatorul își derulează operațiunile comerciale. 2.2 Notificarea primită de către Cumpărător după efectuarea Comenzii are rol de informare și nu reprezintă acceptarea comenzii. Această notificare se face fie electronic, printr-un email trimis automat de către site, fie telefonic.
2.3 Vânzatorul își rezervă dreptul de a modifica cantitatea bunurilor și/sau serviciilor din Comandă, pentru motive justificate. În acest caz, va anunța Cumpărătorul la adresa de e-mail sau la numărul de telefon puse la dispoziția Vânzătorului la efectuarea Comenzii și va returna suma achitată.
2.4 Factura constituie contract de vânzare-cumpărare conform legislației în vigoare.
2.5 Contractul de vânzare-cumpărare se consideră încheiat între Vânzător și Cumpărător în momentul în care comanda este plătită integral și primită de Cumpărător.

3. Răspundere
3.1 Vanzătorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumpărătorul sau oricare terță parte o poate suferi ca rezultat al îndeplinirii de către Vânzător a oricărei din obligațiile sale conform Comenzii și pentru daune care rezultă din utilizarea bunurilor achiziționate.

3.2 Prin crearea unui Cont și/sau prin utilizarea Site-ului și/sau prin plasarea unei Comenzi, Utilizatorul/Cumpărătorul acceptă în mod expres și fără echivoc Termenii și Condițiile Site-ului în ultima versiune actualizată care este comunicată în cadrul Site-ului. Ulterior creării Contului, utilizarea Site-ului echivalează cu acceptarea modificărilor intervenite asupra Termenilor și Condițiilor Site-ului.

3.3 Termenii și Condițiile Site-ului pot fi modificați oricând de către Benedictus Romania(Advisor Unit), aceștia fiind opozabili Cumpărătorilor și Utilizatorilor de la data afișării in Site. Acceptarea Termenilor și Condițiilor Site-ului se confirmă prin bifarea checkboxului corespunzător din Site la finalizarea Comenzii.

3.4 Informațiile furnizate prin acest Site și prin intermediul comunicărilor scrise ori verbale între Cumpărător și Vânzător, se obțin din surse considerate valabile și de încredere, sunt corecte şi complete în limita cunoștințelor noastre dar nu au caracter exhaustiv, exactitatea lor nu poate fi garantată. Benedictus Romania(Advisor Unit) nu-și asumă responsabilitatea pentru informațiile incomplete sau eventualele erori apărute în Site, dar se străduieşte în permanență să corecteze și să completeze informațiile prezentate. Informațiile folosite pentru descrierea bunurilor și/sau a serviciilor disponibile pe Site nu reprezintă o obligație contractuală din partea Vânzătorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

3.5 În cazul în care anumite bunuri sau servicii sunt listate la preț eronat pe Site, Benedictus Romania(Advisor Unit) își rezervă dreptul de a modifica sau de a anula orice Comandă care conține astfel de bunuri/servicii. În cazul în care Comanda este  plătită, Benedictus Romania(Advisor Unit) va returna suma în contul Cumpărătorului. Benedictus Romania(Advisor Unit) își rezervă dreptul de a corecta erorile de sistem sau prețuri afișate eronat, neintenționat. Din cauza fluctuațiilor specifice pieței, prețurile produselor pot fi modificate fără preaviz. Deși ne străduim pentru precizie în afișarea tuturor informațiilor de pe Site, descoperim uneori greșeli. În aceste cazuri rare, ne rezervăm cu respect dreptul de a anula o Comandă sau elimina un articol problematic din Comandă.

3.6 Benedictus Romania(Advisor Unit) nu va fi răspunzător pentru erori și inexactități tehnice apărute pe Site, erori dactilografice, documentație, ilustrații sau imagini eronate. Informațiile prezentate pe Site sunt actualizate periodic, îmbunătățiri și/sau modificări pot fi efectuate în orice moment. 3.7 În orice moment, Benedictus Romania(Advisor Unit) își rezervă dreptul, fără a notifica în prealabil Utilizatorul și Cumărătorul, de a modifica politicile, Termenii și Condițiile, de a corecta orice erori care
apar în Site sau în cadrul comunicărilor electronice/verbale.

4. Limitări ale responsabilităților

4.1 Benedictus Romania(Advisor Unit) depune eforturi pentru a descrie produsele cât mai exact și explicit dar nu poate garanta acuratețea sau caracterul complet al informațiilor care sunt furnizate prin intermediul Site-ului, blogului, rețelor sociale, a convorbirilor telefonice sau a corespondenței purtate prin e-mail. Cade în sarcina Cumpărătorului de a cerceta modul adecvat de utilizare și informațiile de siguranță pentru fiecare produs pe care intenționează să-l comande, inclusiv toate reglementările legislative în vigoare pentru utilizarea corectă și eventual vânzarea produselor achiziționate sau fabricate cu produsele achiziționate.

4.2 Benedictus Romania(Advisor Unit) este un furnizor de produse complementare utilizate în îngrijirea pielii și părului, aromaterapie, masaj, produse spa, fabricarea de cosmetice, săpunuri, lumânări, parfumuri și alte asemenea.

4.3 Conținutul Site-ului, a materialelor publicate pe rețele sociale sau tipărite, conversațiile telefonice sau corespondența prin e-mail nu sunt destinate pentru a diagnostica, trata, vindeca sau preveni boala.

4.4 Persoanele fizice sau juridice care intenționează să comande bunuri de la Benedictus Romania(Advisor Unit), trebuie să îşi exercite judecata lor independentă în determinarea oportunității achizitiei acestora pentru un anumit scop sau utilizare. Utilizarea produselor nu presupune garanţie explicită sau implicită, pentru a obține efecte sau rezultate dorite.

4.5 Cumpărătorul ar trebui să achiziționeze bunuri de la Benedictus Romania(Advisor Unit) înțelegând clar că acestea nu sunt destinate și nu ar trebui să fie folosite ca un substitut pentru a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice afecțiune medicală sau boală. Informațiile despre produse și indicațiile privind utilizarea produselor sunt puse la dispoziție și publicate doar pentru scopuri educaționale, nu acoperă toate modalitățile de utilizare, toate măsurile de precauție, toate posibilele interacțiuni, incompatibilități sau efecte adverse. Aceste informații nu ar trebui să fie folosite ca un substitut pentru consultul medical și nu ar trebui cumpărate sau administrate pentru a trata afecțiuni medicale sau boli.

4.6 Cumpărătorul – persoană fizică autorizată, întreprindere individulă, asociație familială sau orice altă persoană juridică – care utilizează bunurile achiziționate de la Benedictus Romania(Advisor Unit) pentru fabricarea unor produse cu scopul de a le valorifica prin vânzare, este singurul responsabil pentru respectarea tuturor legilor şi regulamentelor aplicabile de fabricație și comercializare. Ca în orice proces de producţie, este recomandată fabricarea unor loturi mici pentru evaluare, analiză și
testare, înainte de a porni fabricarea de loturi comerciale complete.

4.7  Calitatea fiecărui lot de ingredient cosmetic / materie primă este controlată de laboratorul analitic al producătorului. Acest fapt nu scutește cumpărătorul să efectueze propriile analize, inclusiv microbiologice la primirea mărfii și înainte de încorporarea într-un produs finit. După primirea mărfii și într-o perioadă de până la 14 zile, dacă Vânzătorul nu primește reclamație din partea Cumpărătorului, produsele livrate vor fi considerate ca fiind validate și acceptate de Cumpărător. În acest caz, nu va fi acceptată și posibilă nicio rambursare sau returnare a produselor.

4.8 Prin achiziționarea și utilizarea bunurilor vândute de Benedictus Romania(Advisor Unit), Cumpărătorul trebuie să se asigure că deține cunoștințele necesare despre condițiile de siguranță, depozitarea și utilizarea adecvată a acestora. Cumpărătorul este de acord să inspecteze cu atenție toate bunurile primite și să raporteze orice probleme în cel mai scurt timp. Cumpărătorul este de acord că nu va face Vânzătorul responsabil pentru orice probleme care apar de la depozitarea și utilizarea bunurilor achiziționate. Cumpărătorul își asumă responsabilitatea pentru produsele pe care le fabrică și/sau vinde, folosind bunurile și serviciile Vânzătorului.

5. Politica de prețuri
Cu scopul de a servi cumpărătorul, fie că este consumator, pasionat de cosmetica handmade, artizan, aromaterapeut, producător, farmacie, salon de înfrumusețare sau magazin naturist, ne-am structurat prețurile astfel încât să întâmpinăm așteptările și necesarul fiecăruia. Majoritatea produselor sunt oferite într-o varietate de cantități și volume pentru a vă permite să cumpărați atât de mult sau cât de puțin aveți nevoie. Achiziționând în volum mai mare, obțineți prețuri mai bune. Politica de aprovizionare și buna relație cu furnizorii din întreaga lume ne ajută să oferim cele mai bune produse la prețuri corecte, competitive.
Toate prețurile afișate în Site în varianta pe limba română sunt exprimate în lei (RON) și includ TVA.
Prețurile nu includ taxele de transport.
Discount-urile, reducerile și promoțiile nu sunt neaparat cumulative. De regulă, se aplică reducerea cu valoarea cea mai mare. Toate promoțiile și reducerile de preț prezente în Site sunt valabile în limita stocului.
Alte modalități de economisire:
Oferim transport gratuit în funcție de valoarea comenzii, detalii la Articolul nr.7 de mai jos.
Vizitați secțiunea site-ului cu Promoții&oferte, unde se listează produsele cu prețuri reduse.
Abonați-vă la Newsletter-ul nostru pentru a primi oferte speciale și informații despre oportunități
exclusive.

6. Comanda
6.1 Valoarea minimă a unei Comenzi este de 50 lei (fără taxa de transport) care s-a stabilit pentru a putea funcționa în mod eficient, fiind un pas necesar pentru a oferi cele mai bune prețuri posibile.

6.2 Produsele oferite spre vânzare pe Site sunt noi și sunt însoțite de documente în conformitate cu legislația în vigoare.

6.3 Comenzile pot fi efectuate telefonic, prin online sau email, recomandăm însă efectuarea comenzilor online pe Site.

6.4 Cumpărătorul trebuie să se asigure că a efectuat corect Comanda și a furnizat date complete, deoarece modificarea ulterioară se poate efectua doar în anumite condiții (detalii în paragraful 6.9).

6.5 Pentru produsele lipsă din stoc nu se pot efectua comenzi și Vânzătorul nu poate garanta prețul de vânzare afișat pe Site. Disponibilitatea stocului este afișată în timp real pe Site și se poate modifica oricând pe parcursul efectuării unei comenzi.

6.6 Cumpărătorul este notificat în cazul în care un produs lipsește din Comandă. Dacă în termen de 2 zile lucrătoare Cumpărătorul nu dă un răspuns sau nu poate fi contactat telefonic, Comanda va fi expediată ca atare. Produsul lipsă va trebui comandat din nou, Vânzătorul nu îl va expedia ulterior în mod automat.

6.7 Cumpărătorul trebuie să verifice Comanda primită și să notifice Vânzătorul în termen de cel mult 3 zile în cazul în care a constatat diferențe sau erori. Notificările trimise după acest termen, nu vor fi luate în considerare.

6.8 Benedictus Romania(Advisor Unit) își rezervă dreptul de a-și selecta clienții/cumpărătorii. Pentru motive justificate, Benedictus Romania(Advisor Unit) își rezervă dreptul de a restricționa accesul Cumpărătorului în vederea efectuării unei Comenzi sau la unele din modalitățile de plată/livrare ori de a refuza onorarea unei comenzi, în cazul în care consideră că în baza conduitei sau activității Cumpărătorului pe Site, acțiunile acestuia ar putea prejudicia în vreun fel Benedictus Romania(Advisor Unit).

6.9 Modificarea unei comenzi
Benedictus Romania(Advisor Unit) lucrează cu un sistem automatizat de coletare și se procesează rapid, astfel, Comanda unui Cumpărător poate fi modificată la cerere în termen de cel mult 1 oră de la efectuarea comenzii în timpul programului de lucru sau oricând în afara programului de lucru, până la ora 8:00 din următoarea zi lucrătoare. Cumpărătorul poate transmite cererea de modificare a unei Comenzi prin telefon sau email.

 •  în cazul în care o Comandă este este deja împachetată (status ”Colet pregătit”): pentru modificarea comenzii se va aplica o taxă de 10 lei, ce acoperă costurile de reambalare și refacturare;
 • în cazul în care o Comandă este în curs de expediere (status ”Expediat”): nu este posibilă modificarea unei comenzi care se află deja la curier sau la transportator;
 • orice adăugare de produse la o Comandă care a este deja împachetată sau expediată, va fi tratată exclusiv ca o comandă nouă, cu toate liniile directoare aplicabile, fără legătură cu comanda precedentă;
 •  în cazul în care Cumpărătorul efectuează mai multe comenzi ce urmează a fi prelucrate în aceeași zi: Cumpărătorul trebuie să solicite expres cumularea acestor comenzi, în caz contrar, Vânzătorul va prelucra și expedia comenzile individual.

6.10 Renunțarea la comandă

 •  în cazul în care comanda a fost plătită, fără a fi expediată: pentru anularea unei comenzi a cărei contravaloare a fost deja achitată, Vânzătorul va percepe o taxă de re-stocare de 10 lei, care se va scădea din suma care va fi returnată către Cumpărător;
 •  în cazul în care comanda a fost plătită și expediată: o astfel de comandă nu se poate anula; dacă preluarea de către Cumpărător este refuzată, Vânzătorul va percepe o taxă de re-stocare de 10 lei și întregul cost al transportului de retur;
 •  în cazul în care comanda nu a fost plătită dar a fost expediată: o astfel de comandă nu se poate anula; dacă ridicarea unui colet este refuzată, Cumpărătorul va suporta taxa de re- stocare de 10 lei precum și întregul cost al transportului de retur;
 •  în cazul în care comanda nu a fost plătită și nici expediată: renunțarea se poate face telefonic sau prin email; nu se percepe nicio taxă.

7. Livrare
7.1 Livrarea este gratuită pe întreg teritoriul României pentru o Comandă de produse cu valoarea de cel puțin 400 lei*, exclusiv taxa de transport. Dacă valoarea comenzii este mai mică de 400 lei, costul livrării (taxa de transport) este 25 lei. Pentru comenzile cu greutatea de peste 10 kg și voluminoase, ne rezervăm dreptul de aplica/suplimenta taxa de transport.
*Comenzile clienților cu cont de tip business au alte condiții pentru transportul gratuit.

7.2 Livrarea se efectuează în mod implicit prin servicii de curierat rapid. Taxa de transport este valabilă pentru orice localitate din România. Livrările se efectuează în 2-3 zile lucrătoare de la tranzacție, de luni până vineri, în intervalul orar 9.00 – 17.00

7.3 Livrarea pentru Precomenzi se efectuează în mod implicit prin servicii de curierat rapid în termen de 14 zile.

7.4 În cazul în care Cumpărătorul nu este găsit la adresa specificată în Comandă, curierul/transportatorul va apela Cumpărătorul prin telefon sau va reveni încă o dată la adresă. Dacă nu s-a putut livra Comanda la Cumpărător, coletul va fi returnat la Vânzător în termen de câteva zile.

7.5 Pentru comenzi mai grele sau mai mari, Benedictus Romania(Advisor Unit) își rezervă dreptul de a le expedia cu transport rutier în regim de grupaj. Benedictus Romania(Advisor Unit) își rezervă dreptul de a aplica sau modifica taxa de transport, dar în cazul în care este necesar acest lucru, Cumpărătorul va fi contactat pentru aprobare înainte de procesarea Comenzii. Metode alternative de transport nu sunt disponibile la cerere.

7.6 Livrarea unei Comenzi în țările membre UE: taxele de transport sunt calculate automat și afișate de Site pe parcursul finalizării comenzii.

7.7 Agenții de curierat și transport marfă nu asigură reglarea temperaturii în funcție de sezon în vehiculele de transport. Acest lucru nu va afecta integritatea produsului. Este indicat ca în perioada în care temperaturile exterioare sunt extreme, anumite produse să fie păstrate la temperatura camerei pentru 24 de ore, și eventual amestecate, ca să-și recapete consistența.

7.8 Benedictus Romania(Advisor Unit) își rezervă dreptul să întârzie sau să anuleze expedierea Comenzii dacă aceasta nu poate fi onorată din motive independente de Benedictus Romania(Advisor Unit) care includ: incendii, explozii, inundații, epidemii, greve, acțiuni guvernamentale, război, acte de terorism, proteste, răscoale, tulburări civile sau alte impedimente de forță majoră conform uzanțelor legii românești. Valoarea maximă a daunelor ce pot fi plătite de Benedictus Romania(Advisor Unit) față de Cumpărător în cazul nelivrării sau a livrării necorespunzătoare, este valoarea sumei încasate de Benedictus Romania(Advisor Unit) de la Cumpărător.

8. Plată
8.1 Modalități de plată pentru comenzile din România  comanda în valoare de cel mult 1000 lei poate fi plătită prin ramburs, transfer bancar sau online cu cardul

 • comanda cu valoare între 1001-5000 lei poate fi plătită prin transfer bancar sau online cu cardul
 • comanda cu valoarea de peste 5000 lei poate fi plătită prin transfer bancar Plata la termen este disponibilă pentru Cumpărătorul cu care Vânzătorul a încheiat un contract de colaborare, conform prevederilor contractuale.

8.2 Modalități de plată pentru comenzile din țările membre UE și țările non-UE Plata, indiferent de valoare comenzii, se poate face anticipat, fie prin transfer bancar fie online cu card bancar, pe baza proformei/facturii emise de Benedictus Romania(Advisor Unit).
Notă: transferul bancar trebuie efectuat fără costuri pentru beneficiarul plății.

8.3 Informații privind plata online cu cardul Procesarea datelor de card se face în mod exclusiv pe serverele procesatorului de plăți. Benedictus Romania(Advisor Unit) nu solicită și nu stochează nici un fel de detalii referitoare la cardul Cumpărătorului.

Site-ul benedictus.ro este certificat 3-D Secure de către VISA si MasterCard® prin NETOPIA PAYMENTS pentru tranzactii online cu cardul. Plata cu cardul se face în condiţii de sigurantă deplină.
Indiferent de valuta contului Cumpărătorului, tranzacțiile se fac în lei, la cursul de schimb al băncii Cumpărătorului. Pentru plățile online cu cardul, nu este perceput niciun comision.

9. Dreptul de retragere
Conform legislației în vigoare, retragerea din contract este aplicabilă doar consumatorului persoană fizică.
Consumatorul (cumpărătorul) are dreptul de a se retrage din contract, fără a fi nevoit să precizeze motivele și fără a suporta alte costuri decât cele prevăzute la art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G Nr.34/2014, în termen de 14 zile calendaristice. Perioada de retragere expiră după 14 zile începând de la ziua la care intră Cumpărătorul sau o parte terță, alta decât transportatorul, indicată de Cumpărător, în posesia fizică a produselor.

Nu pot fi retrase contractele care au ca obiect furnizarea de categorii de produse enumerate de art.16 din O.U.G Nr.34/2014, printre care:
– furnizarea de produse sau servicii al căror preț depinde de fluctuațiile de pe piața financiară pe care profesionistul nu le poate controla și care pot avea loc pe parcursul perioadei de retragere;
– furnizarea de produse confecționate după specificațiile prezentate de consumator sau personalizate în mod clar;

– furnizarea de produse care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;
– furnizarea de produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecție a sănătății sau din
motive de igienă și care au fost desigilate de consumator.

Produsele de pe Site marcate ca fiind ,,com spec” (la comandă specială) nu fac obiectul dreptului la retragere.
Pentru a-și exercita dreptul de retragere, Cumpărătorul trebuie să informeze Vânzătorul înainte de expirarea perioadei de retragere, cu privire la decizia Cumpărătorului de a se retrage din contract, utilizând o declarațe neechivocă, de exemplu, o scrisoare trimisă prin poștă, fax sau e-mail. În acest scop, se poate folosi și modelul de retragere alăturat:

FORMULAR RMA

Vânzătorul va rambursa Cumpărătorului costul produselor, inclusiv costurile livrării în cazul în care se returnează întreaga comandă (retragere totală) și exclusiv costul livrării în cazul în care se returnează doar o parte din comandă (retragere parțială), nu mai târziu de 14 zile calendaristice de la data la care este informat cu privire la decizia Cumpărătorului de a se retrage din prezentul contract.
Vânzătorul poate amâna rambursarea până la data la care primește înapoi produsele sau până la momentul la care a primit dovada de la Cumpărător că acesta a trimis înapoi produsele, fiind valabilă data cea mai apropiată.

Suma va fi returnată după cum urmează:
-pentru Comenzile achitate cu card online – prin restituire în contul din care a fost efectuată plata;
-pentru Comenzile achitate cu Op sau Ramburs- prin virament bancar în contul Cumpărătorului.
Produsele returnate trebuie să fie în aceeași stare în care au fost livrate, în ambalajul original, cu toate accesoriile, cu etichetele intacte și documentele care le-au însoțit, ambalate corespunzător pentru protecția pe durata transportului. Costurile returnării vor fi suportate de Cumpărător.
Returnarea se va face prin aceeași metodă de transport prin care Cumpărătorului i s-au livrat produsele, sau prin altă metodă aleasă de comun acord. Nu se acceptă pentru returnare produsele care prezintă modificări fizice, lovituri, ciobiri, zgârieturi, urme de folosire excesivă și/sau intervenții neautorizate etc., și care nu pot fi repuse în vânzare.

10. Politica de returnare
10.1 Cumpărătorul trebuie să verifice Comanda primită și să notifice Vânzătorul în termen de cel mult 3 zile în cazul în care a constatat diferențe, erori sau neconformități. Notificările trimise după acest termen, nu vor fi luate în considerare.

10.2 Orice returnare de produs necesită obținerea unui număr RMA, pe care Cumpărătorul trebuie să-l solicite Vânzătorului. Acest număr RMA trebuie trecut în mod clar pe exteriorul coletului/cutiei în care se returnează produsul. Fără acest marcaj, preluarea poate fi refuzată de către Vânzător.

10.3 Se pot returna produse neconforme cu specificațiile de pe Site în momentul cumpărării, produse trimise greșit de către Vânzător sau la alt volum decât cel comandat de Cumpărător. Nu se pot returna produse folosite sau seturi incomplete. Costul returnării este suportat de Vânzător.

10.4 Se pot returna produse doar din motivele enumerate în paragraful

10.3 sau cele care întrunesc condițiile de la Articolul 9.

10.5 Produsele returnate din cauza unor probleme de calitate vor fi inspectate de Vânzător pe baza procedurilor interne. Dacă Vânzătorul nu constată probleme de calitate, rambursarea sau compensarea nu va fi acceptată.

10.6 Înlocuirea produselor returnate sau rambursarea valorii acestora se va efectua în termen de 14 zile lucrătoare, conform celor din paragraful 9.

11. Reclamații
Toate reclamațiile referitoare la lipsuri din colet, neconformitate produse, erori de facturare, alte produse primite decât cele comandate, Cumpărătorul trebuie să le efectueze în termen de 3 zile de la primirea produselor. Reclamaţiile primite după această perioadă, nu vor fi luate în considerare.
Pentru returnarea produselor se vor lua în considerare condițiile enumerate în Articolul 9 și 10.
Pentru înregistrarea oricărei reclamații este necesar să se completeze formularul de reclamații:

FORMULAR Reclamaţii

care va fi trimis de Cumpărător prin email sau fax către Vânzător.
Dacă nu aveți posibilitatea să descărcați şi să completaţi formularul de reclamații, puteţi să ne contactaţi telefonic iar un operator Benedictus Romania(Advisor Unit) va prelua datele comunicate de dvs. pentru a completa formularul.

De reținut:
– anumite produse presupun condiții de păstrare specifice, astfel, reclamații ulterioare de calitate nu pot fi primite şi compensate, având în vedere lipsa controlului nostru pentru condiţiile de păstrare și manipulare;
– unele produse prezintă în mod natural sedimente, aglomerări sau un miros mai puțin agreabil.
Aceste aspecte nu constituie probleme de calitate, iar înainte de a le reclama vă rugăm să citiți fișa produsului unde sunt specificate aceste caracteristici.

12. Condiții de garanție

12.1 Aparatele electronice și alte Bunuri care beneficiază de garanție pe baza certificatului de garanție, care nu sunt conforme specificațiilor de pe Site în momentul efectuării Comenzii, sunt nefuncționale sau prezintă vicii de fabricație, se pot returna fără implicarea unor costuri suplimentare din partea Cumpărătorului, în urma unei notificări scrise în termen de 3 zile de la primirea lor, în care se va specifica natura lipsei de conformitate. Cumpărătorul poate solicita returnarea contravalorii produsului sau înlocuirea acestuia cu unul conform. Dacă Vânzătorul nu poate înlocui produsul cu unul conform, va restitui contravaloarea acestuia.

12.2 Condițiile de garanție sunt în conformitate cu legislația în vigoare. Pentru Bunurile din Comandă care beneficiază de garanție în baza certificatelor de garanție emise de Vânzător și care se defectează în termenul de garanție este necesară returnarea produsului defect împreună cu copie de pe factură și certificatul de garanție. În cazul in care produsele ajung la Vânzător neînsoțite de aceste documente, soluţionarea problemei de garanţie nu este posibilă. Costul transportului produselor de la
Cumpărător către Vânzător revine în sarcina Cumpărătorului iar de la Vânzător către Cumpărător revine Vânzătorului.

12.3 Nu fac obiectul garanției produsele care prezintă defecte fizice precum: lovituri, crăpături, ciobiri, componente/piese arse, etichete sau sigilii de garanție deteriorate, îndepărtate sau modificate, produsele utilizate în condiții neadecvate (tensiuni de alimentare necorespunzatoare, supunerea la variații mari de temperatură și presiune, șocuri mecanice, manipulare incorectă, utilizarea produselor în condiții de umiditate, praf, noxe sau sub acțiunea directă a substanțelor chimice etc.), setări și instalări incorecte, surse defecte, pătrunderea de lichide, metale sau alte substanțe în interiorul echipamentelor, intervenția mecanică asupra produselor.

12.4 Având în vedere prevederile O.U.G 195/2005 referitoare la protecția mediului și O.U.G. 5/2015 privind deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE), consumatorii au obligația să nu elimine DEEE ca deșeuri municipale nesortate și să le colecteze selectiv. Simbolul (pictograma) care indică faptul că echipamentele electrice și electronice nu trebuie amestecate cu deșeuri menajere și că acestea fac obiectul unei colectări separate reprezintă o pubelă cu roți barată cu două linii în formă de X.

13. Prelucrarea datelor cu caracter personal

Găsiți declarația de confidențialitate și detalii privind datele cu caracter personal accesând acest LINK

14. Copyright, drepturi de proprietate

14.1 Conținutul Site-ului, incluzând dar nelimitându-se la logo-uri, imagini statice și dinamice, text, materiale video și multimedia prezentate pe Site, sunt proprietatea exclusivă a Benedictus Romania, SC Advisor Unit SRL, având CUI 33049965,  acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile obținute în acest sens, inclusiv prin licențe de utilizare sau publicare.

14.2 Utilizatorului și Cumpărătorului nu îi este permisă copierea, distribuirea, transferul, utilizarea, reproducerea sau afișarea conținutului de pe Site, decât cu acordul scris expres al Benedictus Romania(Advisor Unit).

14.3 Utilizatorului sau Cumpărătorului poate copia, utiliza sau transfera conținut de pe Site numai în scopuri personale sau scopuri non-comerciale.

15. Fraudă

Orice încercare de a accesa datele personale ale altui Utilizator, de a modifica conținutul Site-ului sau de a afecta performanțele serverului pe care rulează Site-ul www.BENEDICTUS.ro și subdomeniile acestuia, va fi considerată tentativă de fraudare a sistemelor Benedictus Romania(Advisor Unit) și va pune în mișcare cercetarea penală împotriva aceluia sau acelora care a(u) încercat acest fapt.

16. Litigii
Orice litigiu apărut între Utilizator/Cumpărător și Benedictus Romania(Advisor Unit) va fi rezolvată pe cale amiabilă. În cazul în care nu s-a reușit stingerea conflictului pe cale amiabilă, litigiile vor fi soluționate de instanțele judecătorești române competente din Municipiul BUCURESTI, România.

17. Cookie-uri
Găsiți politica de cookie-uri accesând acest LINK

18. Dispoziții finale

Ne rezervăm dreptul de a modifica și actualiza acest document și practicile noastre ori de câte ori considerăm că este necesar. În cazul în care utilizatorul nu își exprimă dezacordul asupra modificărilor, se va considera că acesta și-a exprimat tacit acordul asupra tuturor modificărilor prezentelor termeni și condiții.

Document actualizat la: